Wingsprayer op CHD spuitmachine - Nieuws


9 redenen om het Wingsprayer systeem op uw spuitmachine te laten monteren.

Wingsprayer op CHD spuitmachine.

9 redenen om het Wingsprayer systeem op uw spuitmachine te laten monteren.

Wingssprayer 2

Voordelen Wingssprayer nader uitgelegd.

De Wingssprayer is ontstaan uit praktijkervaring en gebruikt innovatieve technieken waar goed over nagedacht is. De Wingssprayer is in de loop der jaren steeds weer verbeterd en is nu de meest effectieve spuitmethode op de wereld!

 1. Door de speciaal gevormde vleugelconstructie werkt de luchtstroming mee (neerwaartse druk) zodat de fijne druppels diep in het gewas doordringen waardoor de schimmels en de insecten ook onderin voldoende geraakt worden.
   
 2. De Wingssprayer gebruikt minder gewasbeschermingsmiddelen dan bij de traditionele spuittechniek, waardoor het milieu niet onnodige belast wordt. Daardoor is een breder middelenpakket mogelijk zonder nadelige gevolgen.
   
 3. De speciale enkele of dubbele Wingssprayervleugel maakt spuiten met een hogere rijsnelheid mogelijk. De fijne druppels worden gericht het gewas in geleid door de aerodynamische luchtstroom.
   
 4. Afhankelijk van het gewas, teelt en vooral vakmanschap, heeft de gebruiker soms tot 40% minder gewasbeschermingsmiddelen nodig. Mede daardoor is de investering vaak binnen een jaar terugverdiend.
   
 5. Radiaal- en lineaire dempers verbeteren het spuitresultaat door de dempende werking. Dit voorkomt ook schade aan de gewassen. De verdeling en dosering blijft gelijkmatiger over het gewas.
   
 6. In de vleugelconstructie is alles zo gemonteerd dat de luchtstromen recht naar achteren richting het gewas geleid worden waardoor de druppels niet wegwaaien bij zijwind.
   
 7. De vleugel is zo ontworpen dat er nauwelijks chemische middelen op de Wing, spuitmachine of trekker komen. Wat er niet opkomt kan er ook niet afregenen. De spuitnevel is afgeschermd en er zijn geen aerodynamische obstakels.
   
 8. Het volume van de vloeistof is mogelijk 2x lager, dat leidt tot minder tankvullingen zodat vaak maar een vulling per perceel noodzakelijk is. Dat voorkomt lastige en tijdrovende bijvullingen.
   
 9. Door het spuiten met zeer fijne doppen en druppels voorkomt men middelen verlies en slechte verdeling op het blad met als gevolg een hoge effectiviteit van de spuitvloeistof.