Uitnodiging bijeenkomst spuitlicentie op 28 april. - Nieuws

22 april 2021


De coulanceregeling #spuitlicentie eindigt op 30 april. Dat betekent dat vóór 1 mei de benodigde punten behaald moeten zijn om de spuitlicentie te kunnen behouden. Daarom organiseert TerraNext op woensdag 28 april om 19.30 uur bij CHD in Ter Apel een bijeenkomst spuitlicentie. Dus als u geen geldige spuitlicentie heeft dan is dit uw kans!

Coulanceregeling spuitlicentie eindigt op 30 april

Spuitlicentiehouders waarvan de licentie vanaf 16 maart 2020 is verlopen hebben uitstel gekregen tot 1 mei 2021 om bijeenkomsten en Webinars te volgen om hun licentie te verlengen. Door het volgen van voldoende bijeenkomsten wordt de licentie weer 5 jaar verlengd vanaf de oorspronkelijke einddatum van de licentie. Op www.erkenningen.nl is te zien of er voldoende bijeenkomsten zijn gevolgd om de licentie te verlengen.

Doordat er in het afgelopen jaar voldoende verlengingsmogelijkheden zijn geweest heeft Bureau Erkenningen besloten om de coulanceregeling niet opnieuw te verlengen. Als de licentie na 1 mei is verlopen betekent het dat u geen spuitwerkzaamheden meer mag uitvoeren en ook geen gewasbeschermingsmiddelen meer kunt kopen en dat u weer opnieuw examen moet doen om de licentie te behalen.

Bijeenkomsten spuitlicentie

Is uw licentie in de afgelopen periode verlopen en wilt u nog graag vóór 1 mei een bijeenkomst volgen dan zijn daarvoor de volgende mogelijkheden:

  • Terranext in Eelde biedt op 27 en 29 april, van 19:00- 21:30, Webinars aan met het thema Veiligheid en techniek en als titel Driftreductie en emissiebeperking, ervaringen en tips. Opgave kan via www.terrawinkel.nl/gbm

 

  • Op woensdagavond 28 april van 19:30-22:00 wordt er een zaalbijeenkomst verzorgd in de kantine van CHD te Ter Apel. U dient zich hiervoor op te geven via www.terrawinkel.nl/chd . Deze bijeenkomst wordt verzorgd door Terranext in samenwerking met CHD en heeft als thema Veiligheid en techniek. Uiteraard zal deze bijeenkomst voldoen aan de richtlijnen die gesteld worden m.b.t. Corona en houden we 1,5 meter afstand. Hierdoor zijn er ook maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Als er veel belangstelling is voor deze bijeenkomst is, een extra bijeenkomst op vrijdag 30 april ingepland.

 

  • Is uw KBA licentie verlopen en is deze gekoppeld aan de spuitlicentie dan dient u deze ook vóór 1 mei te verlengen. Terranext biedt hiervoor op 29 april ’s avonds  een Webinar KBA aan. Opgeven kan via www.terrawinkel.nl/kba

 

  • Als uw KBA licentie gekoppeld is aan de spuitlicentie en u kunt of wilt uw KBA licentie niet verlengen dan dient u de KBA licentie te ontkoppelen van uw spuitlicentie. Dit kunt u doen op www.erkenningen.nl.

 

  • Voor diegenen die andere thema’s willen verlengen zijn er op www.erkenningen.nl nog meerdere kennisaanbieders vermeld die in de komende periode bijeenkomsten aanbieden.

 

Voor informatie m.b.t. de kennisbijeenkomsten kunt u contact opnemen met Fokko Kupers, adviseur Agro Terranext, f.kupers@terranext.nl , 06 31042568